SPARKLE 2023 – Awardshow

Deuren openen: 19u | Start show: 20u | Start party: 21u30

 

Op zaterdag 28 januari 2023 vond in de Vooruit de achtste editie plaats van SPARKLE, het jaarlijks LGBTI+ event van çavaria.  Tijdens de SPARKLE-zaalshow in de Theaterzaal keken we samen terug  op de hoogtepunten uit het voorbije jaar met de uitreiking van de çavaria awards. Aansluitend kon je genieten van het SPARKLE-feest in de Concertzaal.

Toegankelijkheid

Het gebouw en de zaal zijn rolstoeltoegankelijk. Er waren voorbehouden plaatsen voor personen die een rolstoel gebruiken. Tijdens de awardshow was een tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig. De toiletten waren gratis.

PRESENTATIE DOOR

Raf Njotea

12

Raf Njotea is scenarist, presentator en columnist voor De Standaard. Hij schreef o.a. mee aan de Vlaamse tv-reeksen Dertigers, Familie en Panna, een webserie voor jongeren. Samen met Lander Kennis maakte hij de podcast Ouder voor Radio 1. Via zijn columns en lezingen mengt Raf zich in het maatschappelijk debat rond thema’s als identiteit, taal en representatie.

Susan from Grindr

4

Susan from Grindr is al 5 jaar een gevestigde waarde in de Gentse drag scene. Ze richtte in 2018 mee het drag collectief House of Lux op, bekend van onder andere events als FETCH, BOTOX en Queerly Beloved. Susan doet niets liever dan op podium springen om het publiek te verleiden met haar energetische en humoristische performances. Met haar drag persona wil ze tonen dat gender niets meer dan een construct door te spelen met (gender) expressie en te refereren naar artiesten als David Bowie, Prince en Eartha Kitt. Wie Susan al heeft zien presenteren weet dat ze niet schuwt van LGBTQ+ en politieke thema’s, albeit steeds doorspekt met een laag humor. 

Met een optreden van Susan from Grindr

Susan was niet enkel onze host, maar bezoekers konden ook genieten van haar top-performance!

3

Meer weten over de çavaria awards? Benieuwd wie in 2023 in de prijzen viel?

AANSLUITEND TOEGANG TOT HET SPARKLE-FEEST

Met je ticket voor de SPARKLE-zaalshow kreeg je aansluitend toegang tot het SPARKLE-feest in de Concertzaal met een optreden, dj-sets en randanimatie.

VOORAF GENIETEN VAN EEN HAPJE EN EEN DRANKJE

Bezoekers voor de SPARKLE-zaalshow konden vooraf genieten van een gratis glaasje cava en enkele lekkere hapjes.

SPARKLE – AFTERMOVIE