SPARKLE 2023 – Awardshow

Deuren openen: 19u | Start show: 20u | Start party: 21u30

 

Op zaterdag 28 januari 2023 vindt in de Vooruit de zevende editie plaats van SPARKLE, het jaarlijks LGBTI+ event van çavaria.  Om 20 uur start de SPARKLE-zaalshow in de Theaterzaal waar we samen met verschillende artiesten en mediafiguren terugkijken op de hoogtepunten uit het voorbije jaar met de uitreiking van de çavaria awards. Aansluitend kan je genieten van het SPARKLE-feest in de Concertzaal.

Toegankelijkheid

Het gebouw en de zaal zijn rolstoeltoegankelijk. Er zijn voorbehouden plaatsen voor personen die een rolstoel gebruiken. Tijdens de awardshow is een tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig. De toiletten zijn gratis.

PRESENTATIE DOOR

Raf Njotea

Aankondiging_RafNjotea_ZonderBand

Raf Njotea is scenarist, presentator en columnist voor De Standaard. Hij schreef o.a. mee aan de Vlaamse tv-reeksen Dertigers, Familie en Panna, een webserie voor jongeren. Samen met Lander Kennis maakte hij de podcast Ouder voor Radio 1. Via zijn columns en lezingen mengt Raf zich in het maatschappelijk debat rond thema’s als identiteit, taal en representatie.

Susan from Grindr

SusanFromGrindr

Susan from Grindr is al 5 jaar een gevestigde waarde in de Gentse drag scene. Ze richtte in 2018 mee het drag collectief House of Lux op, bekend van onder andere events als FETCH, BOTOX en Queerly Beloved. Susan doet niets liever dan op podium springen om het publiek te verleiden met haar energetische en humoristische performances. Met haar drag persona wil ze tonen dat gender niets meer dan een construct door te spelen met (gender) expressie en te refereren naar artiesten als David Bowie, Prince en Eartha Kitt. Wie Susan al heeft zien presenteren weet dat ze niet schuwt van LGBTQ+ en politieke thema’s, albeit steeds doorspekt met een laag humor. Ze kan daarom niet wachten om samen met Raf Njotea de zaalshow van Sparkle te verzorgen op 28 januari.

Met een optreden van Susan from Grindr

Extra reden om naar de awardshow te komen? Susan zal niet alleen hosten, je zal ook kunnen genieten van haar top-performance!

Meer weten over de çavaria awards? Benieuwd wie de winnaars zijn?

AANSLUITEND TOEGANG TOT HET SPARKLE-FEEST

Met je ticket voor de SPARKLE-zaalshow krijg je aansluitend toegang tot het SPARKLE-feest in de Concertzaal met een optreden, dj-sets en randanimatie.

VOORAF KAN JE GENIETEN VAN EEN HAPJE EN EEN DRANKJE

Bezoekers voor de SPARKLE-zaalshow kunnen vooraf vanaf 19 uur genieten van een gratis glaasje cava en enkele lekkere hapjes.

SPARKLE – AFTERMOVIE