SPARKLE 2024 – Awardshow

Op zaterdag 27 januari 2024 vond in de Vooruit de negende editie plaats van SPARKLE, het jaarlijks LGBTI+ event van çavaria.  Tijdens de SPARKLE-awardshow in de Theaterzaal keken we samen terug op de hoogtepunten uit het voorbije jaar met de uitreiking van de çavaria awards. Aansluitend kon je genieten van het SPARKLE-feest in de Concertzaal.

Toegankelijkheid

Het gebouw en de zaal zijn rolstoeltoegankelijk. Er zijn voorbehouden plaatsen voor personen die een rolstoel gebruiken. Tijdens de awardshow is een tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig. De toiletten zijn gratis.

PRESENTATOREN

Raf Njotea

IMG_6487

Raf Njotea is scenarist, presentator en columnist voor De Standaard. Hij schreef o.a. mee aan de Vlaamse tv-reeksen Dertigers, Familie en Panna, een webserie voor jongeren. Samen met Lander Kennis maakte hij de podcast Ouder voor Radio 1. Via zijn columns en lezingen mengt Raf zich in het maatschappelijk debat rond thema’s als identiteit, taal en representatie.

Susan from Grindr

IMG_6490

Susan from Grindr is al 5 jaar een gevestigde waarde in de Gentse drag scene. Ze richtte in 2018 mee het drag collectief House of Lux op, bekend van onder andere events als FETCH, BOTOX en Queerly Beloved. Susan doet niets liever dan op podium springen om het publiek te verleiden met haar energetische en humoristische performances. Met haar drag persona wil ze tonen dat gender niets meer dan een construct door te spelen met (gender) expressie en te refereren naar artiesten als David Bowie, Prince en Eartha Kitt. Wie Susan al heeft zien presenteren weet dat ze niet schuwt van LGBTQ+ en politieke thema’s, albeit steeds doorspekt met een laag humor. 

Met een optreden van Anna Borodikhina

Anna Borodikhina (zij/die) aka Anna Khina is een slam poet, spoken word performance artiest, rapper en theatermaker. Met haar persoonlijke en maatschappijkritische teksten wil Anna de mensen laten luisteren naar wat niet wordt gehoord. Haar poëzie brengt haar al 10 jaar lang naar podia in België en Nederland. 

Als jongere won ze bij Kunstbende prijzen met haar poëzie en werd ze schooldichter. In 2018 won ze de wedstrijd Violencia met haar gedichten en muziek. Datzelfde jaar werd Anna door VRT NXT gevraagd als inspirerende spreker. In 2021 won ze de Bijou prijs met haar muzikale spoken word theaterstuk ‘Niemandsland’, waarin ze een persoonlijk verhaal brengt rond migratie en identiteit. Dit jaar won Anna de Antwerpse voorronde van het CBK Slam poetry en werd ze geselecteerd voor de muziekwedstrijd Sound Track. Haar eerste videoclip ‘Doorgaan’ kwam in oktober op Youtube te staan. Anna geeft ook schrijfworkshops aan kinderen, jongeren en volwassenen en begeleidt nieuw talent. Ze is ook lid van het feministische schrijverscollectief ‘Hyster-X’.Naast optreden en workshops geven, is Anna ook student. Ze heeft Psychologie gestudeerd in haar Bachelor en doet momenteel haar Master in de Seksuologie.

 

 

Over de performance

Anna wil je laten luisteren naar wat niet wordt gehoord om je dan te laten dansen op haar innerlijke melodie. Anna’s performance neemt je mee naar haar poëtische en muzikale wereld. In haar zoektocht naar een thuis, vertelt ze haar persoonlijk verhaal en onderzoekt ze wat het betekent om een andere afkomst en geaardheid te hebben.

IMG_6365

Meer weten over de çavaria awards?

AANSLUITEND TOEGANG TOT HET SPARKLE-FEEST

Met je ticket voor de SPARKLE-awardshow krijg je aansluitend toegang tot het SPARKLE-feest in de Concertzaal.

VOORAF GENIETEN VAN EEN HAPJE EN EEN DRANKJE

Bezoekers voor de SPARKLE-zaalshow konden vooraf genieten van een gratis glaasje cava en enkele lekkere hapjes.

AFTERMOVIE SPARKLE 2023