2024 – Nomineer een LGBTI+ actie voor onze Diversity Award!

Zaterdag 8 februari 2025 is het zover: de tiende editie van Sparkle! We ontvangen we jou graag met veel plezier  in Gent voor ons LGBTI+ feest én onze awardshow Zoals elk jaar reiken we tijdens de awardshow awards uit.

Diversity Award

De Diversity Award reiken we uit aan initiatieven, mensen, media, acties, verenigingen, bedrijven… die zich inzetten voor gender- en seksuele diversiteit. Ze werken aan meer zichtbaarheid, inclusie en/of de rechten en het welzijn van LGBTI+ personen. 

Community Award

De Community Award gaat naar een actie van een van onze aangesloten lidverenigingen. 

Media Award 

De Media Award reiken we uit aan media-initiatieven die bijdragen tot LGBTI+ inclusie, zoals bijdragen in gedrukte media, radio, theaterstukken, films, dingen op sociale media, boeken, podcasts, muziek, tv-programma’s…)  

Lifetime Achievement Award 

De Lifetime Achievement Award geven we aan iemand wiens leven in het teken staat van de LGBTI+ community.   

Stuur een initiatief in voor de longlist

 

Voor de Diversity Award stellen we eerst een longlist op, daarna een shortlist. De longlist is een bredere lijst van LGBTI+ initiatieven. Uit die longlist kiest çavaria  3 tot 5 initiatieven. Dat noemen we de shortlist. Op die initiatieven kan dan later de jury en het publiek stemmen. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Diversity Award!   

Voor de longlist kan vanaf dit jaar voor het eerst iedereen een initiatief insturen via onderstaand formulier, tot en met 3 november. Zo hopen we een bredere diversiteit aan initiatieven te verzamelen.  

Criteria

 

Bij het opstellen van de shortlist houden we rekening met: 

 

  • Zet je initiatief in op gender- en seksuele diversiteit?  
  • Vond je initiatief plaats tussen oktober 2023 en oktober 2024? 
  • Sluit het aan bij de thema’s waarop çavaria focust? 
  • Is het een verbindend initiatief? Bouwt het aan samenwerking? 
  • Houdt het initiatief rekening met de diversiteit binnen de LGBTI+ gemeenschap? Bijvoorbeeld LGBTI+ mensen van kleur, met een handicap, met verschillende genderidentiteiten, met verschillende culturen en religies, met verschillende financiële situaties…?